laupäev, 31. jaanuar 2009

Vaikselt edasi

Vahepeal vaatamata lammutajaga seotud muredele, on muud asjatoimetused siiski edasi liikunud. 28.01.2009 käis REI Geotehnika krundil puurimas ja "maad võdistamas", ca. nädala pärast peaks valmima raport pinnaseuuringutega ning soovitused vundeerimiseks.


Sellise tehnikaga käiakse pinnaseproove võtmas, väga kultuurne värk ja rikub vähe krunti. Pilt REI Geotehnika lehelt.

Lisaks on katastritööde edasimineku eeldus - teatis ehitise lammutamisest - viidud ka Maardu linnavalitsusse. Naabriga sai kooskõlastatud meie maja nihutamine 3m peale meievahelisest uuest piirist. Soovisime algselt seda 2m peale, kuid ka 3m on parem kui 5m, igati rahul.

Arhitektid on ka hoolega maja 3D mudelit täpsemaks vuntsinud ning jällegi hulga detaile paika loksutanud - vt. projektikausta. Järgmise sammuna panevad eskiisimapi kokku ja käivad seda Maardus tutvustamas.

Kuna detaile, millele täna mõtlema peab - eriti just sisearhitektuuri/-disaini võtmes - n. sisustuse/mööbli tulevane paigutus, on palju ja pole seda ju ise varem sellises mahus teinud, siis pea juba huugab. Kaalume sisearhitekti/-disaineri kaasamist.

Esmase eskiisi najal võtsin ka majakarbi pakkumise Siporex-lt. Kokku ca. 950 000 (KM-ga), sisaldades välis ning siseseinu ja silluseid, vahe- ja katuslage koos paigaldustööga. Väga hull ei olegi, ning võimalus maja samast ühtsest materjalist ehitada (sh. sillused ja laed) on ahvatlev. Kindlasti nüüd kui projekt täpsustub veelgi, siis uurime antud teemal edasi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Meil majaehitus täpselt sama kaugel. Väga hea on lugeda siit blogist, et mis firmadest pakkumisi võtnud jne. saab hinda võrrelda:)