laupäev, 8. oktoober 2011

Krohvime ja planeerime järgmisi samme

Muud midagi polegi eriti toimunud suurt, kui et käib usin seinte krohvimine I korrusel - umbes kolmandik seintest on nüüd I korrusel juba siledad. Elektrikud käisid ja paigaldasid tamburi seinale valmis uue kilbi ja vedasid sinna juhtmed sisse.

Aeg surub vaikselt peale - üsna pea peaks mõtlema hakkama detailsemalt seinakattematerjalidele, sh. märgade ruumide viimistlusele jnejne. N. kui krohvimine valmis ja ripplagi paigas (ca. 1 kuu pärast eeldatavasti) on järgmiseks sammuks aknalaudade paigaldus, et seinte-lagede viimistlus järgmisena ära teha juba koos nendega. Aknalaudade valik eeldab aga, et peaks nende sügavuse, kuju ja eelkõige materjali/värvi ära valima... see aga sõltub jällegi põranda materjalist jne. Tuleks sisekujundajaga kohtumised plaani võtta.

Santehnikud said enamuse oma torutöödest valmis - majapidamisruum ja katlaruum on peamiselt kohad, kus neil nüüd töö veel ees seisab, natuke on ühendusi vaja teha ka I korruse WCs olevas ussipesas ning tegeleda sinna ka aurugeneka ühendamisega.

Vahepeal sai maja ümbrust korrastatud - aetud maja ees laiali kruusahunnik, mis välistrepi ehitamisel välja kaevati ning trimmerdatud krunti tärganud maltsast. Sel aastal siis murukülvamiseks ikkagi ei lähe kohe kindlasti enam, pinnast on juurde vaja jne ja see kõik jääb kevadesse.

Organiseerima peaks enne suurt talve veel küttepuude tegemise "talgud" - hunnik palgijuppe ootab mõõtusaagimist, lõhkumist ja riita ladumist. Väiksemaid nokitsemistöid väljas ja sees, mis kõige mõttekam ise ära teha on terve nimekiri.


Kommentaare ei ole: